top of page

Leefstijlcoach

Een gezonde levensstijl is van onschatbare waarde voor het bevorderen van de algehele gezondheid en het welzijn van een individu. Het omvat verschillende aspecten, zoals voeding, lichaamsbeweging, slaap, stressmanagement en het vermijden van risicofactoren zoals roken en overmatig alcoholgebruik. 

Gezonde voeding kan soms al iets kleins als een mandarijn zijn.
Meditatie en balans.
Fietsen is gezond.

Alles over je gezonde levensstijl

Wat is GLI?

Een effectieve manier om een gezonde levensstijl te bevorderen is via de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), een programma waarbij je gedurende een bepaalde periode onder begeleiding van een leefstijlcoach werkt aan het verbeteren van jouw levensstijl. De GLI is een gestructureerd en gepersonaliseerd programma dat zich richt op het aanpakken van verschillende leefstijlfactoren. Het is ontworpen om mensen te helpen die kampen met overgewicht en obesitas, en die risico lopen op gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen. 

 

Hoe ziet het traject eruit?

Het programma bestaat uit een combinatie van begeleiding, coaching en educatie om individuen te ondersteunen bij het maken van duurzame veranderingen in hun levensstijl.

 

Voeding 

Een belangrijk aspect van de GLI is voedingsbegeleiding. Deelnemers leren over gezonde voedingskeuzes, het lezen van voedingsetiketten, het beheersen van portiegroottes en het omgaan met emotioneel eten. Ze worden ook aangemoedigd om een uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen en dat past bij hun individuele behoeften en doelen.

 

Beweging

Lichaamsbeweging is een ander cruciaal onderdeel van de GLI. Deelnemers worden aangemoedigd om meer te bewegen en een actievere levensstijl aan te nemen. Dit kan variëren van matige tot intensieve lichaamsbeweging, afhankelijk van de individuele mogelijkheden en behoeften. De leefstijlcoach zal deelnemers helpen bij het vinden van de juiste vormen van lichaamsbeweging die passen bij hun voorkeuren en levensstijl.

 

Slaap en stres

Naast voeding en lichaamsbeweging besteedt de GLI ook aandacht aan slaap en stressmanagement. Voldoende slaap en effectief stressmanagement zijn belangrijke factoren voor het behouden van een gezonde levensstijl. Deelnemers krijgen informatie en tips over hoe ze een goede slaapkwaliteit kunnen bevorderen en hoe ze effectief met stress kunnen omgaan.

 

Een ander belangrijk aspect van de GLI is het vermijden van risicofactoren zoals roken en overmatig alcoholgebruik. Deelnemers worden aangemoedigd om te stoppen met roken en om bewust om te gaan met alcoholconsumptie.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een GLI-programma, moet je aan een aantal criteria
voldoen.

 

  • Leeftijd: GLI-programma's zijn meestal bedoeld voor volwassenen in de leeftijd van 18-75 jaar.

  • BMI: Je moet een BMI hebben van 25 of hoger.

  • Je moet gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen hebben, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, verhoogd cholesterolgehalte of slaapapneu.

  • Verwijzing van de huisarts of medisch specialist

 

Hoe meld ik mij aan?

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan ons GLI-traject. Vul alstublieft het onderstaande formulier in om u aan te melden.

Stuur ons een bericht voor een afspraak of een vraag. 

Bedankt voor de inzending!

Fruitschaal met gezonde voeding.
bottom of page